ЗАМОВИТИ ЗВОРОТНІЙ ДЗВІНОК
 

Отримання дозволу на застосування праці іноземців або осіб без громадянства.

Дозволи на працевлаштування в Україні.

Вкотре змінено порядок отримання дозволу на працевлаштування іноземців в Україні.
Станом на сьогоднішній день маємо як позитивні так і негативні зміни:
+ відпала необхідність отримувати медичні довідки та довідки про відсутність судимості.
+ можливість працевлаштування в фізичної особи-підприємця та робота на декількох посадах та підприємствах.
+ значно скорочені причини відмови в видачі дозволу, тепер рішення можна отримати в 99% оскільки з’явилася процедура зупинення розгляду заяви та надано строк на усунення недоліків протягом 7 днів(отримання дозволу) 3 дні (продовження дії дозволу).
- збільшено мінімальний розмір заробітної плати іноземцю
• п’ять мінімальних заробітних плат - іноземним найманим працівникам у громадських об’єднаннях, благодійних організаціях та навчальних закладах, визначених у ЗУ "Про освіту";
• десять мінімальних заробітних плат - для всіх інших категорій найманих працівників.
- за продовження дозволу також потрібно платити.

Для отримання дозволу роботодавець подає до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, такі документи:
1) заява за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України, в якій роботодавець підтверджує, що посада, на якій застосовуватиметься праця іноземця або особи без громадянства, відповідно до законів України не пов’язана з належністю до громадянства України і не потребує надання допуску до державної таємниці;
2) копії сторінок паспортного документа іноземця або особи без громадянства з особистими даними разом з перекладом на українську мову, засвідченим в установленому порядку;
3) кольорова фотокартка іноземця або особи без громадянства розміром 3,5 x 4,5 сантиметра;
4) копія проекту трудового договору (контракту) з іноземцем або особою без громадянства, посвідчена роботодавцем.

2. Для працевлаштування окремих категорій іноземців та осіб без громадянства роботодавець додатково подає такі документи стосовно:
1) випускників університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів, - копія диплома про вищу освіту відповідного університету, визнаного в Україні в установленому порядку;
2) іноземних працівників творчих професій - нотаріально засвідчені копії документів, що ідентифікують об’єкт авторського права та/або суміжних прав автора та засвідчують авторство (авторське право);
3) відряджених іноземних працівників - копія договору (контракту), укладеного між українським та іноземним суб’єктами господарювання, яким передбачено застосування праці іноземців та осіб без громадянства, які направлені іноземним роботодавцем в Україну для виконання певного обсягу робіт (надання послуг);
4) внутрішньокорпоративних цесіонаріїв - рішення іноземного суб’єкта господарювання про переведення іноземця або особи без громадянства на роботу в Україну та копія контракту, укладеного між іноземцем або особою без громадянства та іноземним суб’єктом господарювання, про переведення на роботу в Україну з визначенням строку роботи в Україні;
5) осіб, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, - копії рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, та довідки про звернення за захистом в Україні.

Для працевлаштування засновників та/або учасників, та/або бенефіціарів (контролерів) юридичної особи територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, самостійно отримує відомості про закінчення формування статутного капіталу товариства на момент подання заяви про видачу дозволу.

Для працевлаштування іноземних ІТ-професіоналів територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, самостійно отримує відомості про наявність у роботодавця зареєстрованого виду діяльності - комп’ютерне програмування.

Вартість послуг

усна консультація від 450 грн
письмова консультація 1500 грн
отримання дозволу на працевлаштування 3000 грн
** Послуги перекладу та нотаріальне посвідчення копій документів включені в вартість послуги.
*** Офіційний платіж за отримання дозволу на працевлаштування іноземця сплачується додатково.

Задати питання